03-05 August 2018, Anina

Festivalul "Zilele Aninei"

Culture organisations will mutually perform and sports teams will compete at international football tournament

În cadrul proiectului Confluențele culturale în vederea dezvoltării atractivității turistice a regiunii, care se desfășoară ca o parte din programul colaborării transregionale dintre România și Serbia în perioda 2014 – 2020 a luat parte și echipa de proiect a orașului Požarevac la festivalul Zilele Anninei care s-a desfășurat în Annina, România.

În realizarea festivalului din România, orașul Požarevac s-a prezentat cu o formațiune cultural-artistică Kostolac, cu o interpretă tânără Emilija Mitrović și cu o echipă de fotbal de veterani.

Emilija și formațiunea cultural-artistică din Kostolac s-au prezentat în fața publicului numeros cu aplauze furtunoase, iar echipa internațională de fotbal de veterani a atras o atenție deosebită cu echipele din România, Serbia și Macedonia. Orașul Požarevac a luat locul întâi la acest eveniment care a promovat spiritul sportiv și o competiție cinstită în modul cel mai potrivit.

În conformitate cu programul activităților stabilite, municipiile partenere Požarevac și Annina vor participa împreună la realizarea festivalului în Serbia și România în vederea dezvoltării relațiilor culturale bilaterale, a promovării dezvoltării turismului regional și a sprijinirii artiștilor și a formațiunilor neafirmate în procesul lansării pieței regionale.

Proiectul se realizează din resursele Uniunii Europene cu participarea orașului Požarevac, Republika Serbia, și a municipiului Annina. Valoarea proiectului este de 502.063.00 EUR. Perioada propusă de realizare a proiectului este din 23. 12. 2017 – 22. 12. 2018.

Events Schedule

 • 20-22th April 2018, Požarevac
  Friendship festival – football match

  New festival in Pozarevac with former football players from partner local self governments who will compete in a football match.

 • 06-08 July 2018, Anina
  Festival of friendship and art

  New festival in Anina where culture and art individuals and organisations from Serbia and Romania perform in front of regional public

 • 03-05 August 2018, Anina
  Festival „Days of Anina“

  Culture organisations will mutually perform and sports teams will compete at international football tournament

 • 31 August – 2 September 2018 , Pozarevac
  Festival „Ljubicevo equestrian games“

  Artistic performers and folklore groups perform on stage in frame of international cultural festival

 • 28-30 September 2018, Anina,
  Festival „Days of fall“

  Painters and exhibitionists from Serbia will present their work to regional public in Anina

 • 14-16 October 2018, Pozarevac
  Festival „Liberation Day“

  Cultural and artistic performance by artists from both countries

 • 10-12 November 2018, Pozarevac
  Festival „Armistice Day“

  Folklore and recital program 

 • 23-25 November 2018, Anina
  Festival „Days of friendship“

  Cultural, sports and art events

Project duration

December 22nd, 2018

:
:
:

Visitorcounter

Today 20

Month 1006

All 19304

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Romania-Serbia Programme is financed by the European Union under the Instrument for Pre-accession Assistance (IPA II) and co-financed by the partner states in the Programme.