28 - 30 septembrie 2018, Anina

FESTIVALUL „ZILELE DE TOAMNĂ"

S-A REALIZAT FESTIVALUL „ZILELE DE TOAMNĂ” ÎN MUNICIPIUL ANINA, ROMÂNIA

În cadrul realizării festivalului care se organizează la începutului anotimpului de toamnă în Anina, România, orașul Požarevac s-a prezentat cu două asociații de artiști plastici, ULIS „Đura Jakšić“ și ULIS „Milena Pavlović - Barili“, cu participanți care au creat picturi în timpul desfășurării festivalului având în centrul atenției aceeași tematică a festivalului.

Artiștii plastici s-au prezentat pictând în timpul festivalului care se organizează în scopul onorării recoltei de toamnă. În cadrul festivalului s-a prezentat și un număr mare de agricultori și meseriași îndemânatici cu produsele sale de cea mai înaltă calitate, fiind un prilej de dovedire la fața locului pentru oaspeții din Požarevac a autenticității regiunii Caraș-Severin și a municipiului Anina.

Pe de altă parte, populația locală și regională a avut posibilitatea să urmărească cum se dezvoltă o creațiune artistică, iar reprezentanții asociației au dăruit căteva picturi gazdelor. Orașul Požarevac a făcut cadou municipiului orașului parteneriat Anina o pictură cu motive din orașul Požarevac, ca un simbol de colaborare fructuoasă care se va continua și după încheierea acestui proiect comun.

Conform planului de activități stabilit în prealabil, partenerii adică orașul Požarevac și  municipiul Anina, vor participa împreună la realizarea festivalului din Serbia și România, vor face demersuri spre dezvoltarea colaborării culturale bilaterale, vor încuraja dezvoltarea turismului în regiune și vor sprijinii artiștii necunoscuți și asociațiile din regiune în procesul de construire a unui brand recognoscibil pe piață.

Events Schedule

 • 20-22th April 2018, Požarevac
  Friendship festival – football match

  New festival in Pozarevac with former football players from partner local self governments who will compete in a football match.

 • 06-08 July 2018, Anina
  Festival of friendship and art

  New festival in Anina where culture and art individuals and organisations from Serbia and Romania perform in front of regional public

 • 03-05 August 2018, Anina
  Festival „Days of Anina“

  Culture organisations will mutually perform and sports teams will compete at international football tournament

 • 31 August – 2 September 2018 , Pozarevac
  Festival „Ljubicevo equestrian games“

  Artistic performers and folklore groups perform on stage in frame of international cultural festival

 • 28-30 September 2018, Anina,
  Festival „Days of fall“

  Painters and exhibitionists from Serbia will present their work to regional public in Anina

 • 14-16 October 2018, Pozarevac
  Festival „Liberation Day“

  Cultural and artistic performance by artists from both countries

 • 10-12 November 2018, Pozarevac
  Festival „Armistice Day“

  Folklore and recital program 

 • 23-25 November 2018, Anina
  Festival „Days of friendship“

  Cultural, sports and art events

Project duration

December 22nd, 2018

:
:
:

Visitorcounter

Today 20

Month 1006

All 19304

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Romania-Serbia Programme is financed by the European Union under the Instrument for Pre-accession Assistance (IPA II) and co-financed by the partner states in the Programme.